GL HEARN

PROJECT
WELLBEING STUDY OF
NEW LONDON OFFICE

CLIENT
GL HEARN

LOCATION
LONDON, UK

CATEGORY
WORKPLACE

SIZE

BUDGET
N/D

BRIEF
We were asked to conduct a wellbeing study of GL Hearn’s new office premises in High Holborn, to assess the space’s performance and ability to meet the wellbeing needs of their staff.

A design team had already been appointed and was half-way through the design development when we were brought in as Wellbeing Consultants to inform and guide the existing team. GL Hearn wanted to ensure the proposed interior design concept not only addressed any weak spots of the space but most importantly enhanced their staff’s wellbeing.

At the time of the study, the new premises were unoccupied and in an ’empty shell’ state.

SOLUTION
We performed a location specific wellbeing study and assessment consisting of three parts:

1. The Space Survey

2. The People Survey

3. Recommendations

The study looked at how the new space was likely to affect the occupants’ wellbeing through the way it will impact their senses, both knowingly and subconsciously. This was achieved by measuring and benchmarking issues within these five distinct areas:

  • Light
  • Air Quality
  • Sound
  • Design Character
  • Layout & Physical Arrangement

After carrying out the review, GL Hearn and their project team received a comprehensive report and presentation detailing the issues that are at good practice standard, as well as pointing out areas that could be improved through tweaks in the interior design concept. In the report, a traffic light system of Red, Orange and Green indicated the overall performance of each issue.

It resulted in GL Hearn being able to take informed decisions and incorporate many of the recommendations into the design scheme. The influence on the breakout space was especially notable, now enjoyed by staff and visitors alike!

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

  • About us

    We passionately believe that style and sustainability are mutually inclusive. Combining an eye for aesthetics with in-depth sustainability know-how, we design interiors that are both stylish and sustainable.

  • SIgn up for our Newsletter

    We passionately believe that style and sustainability are mutually inclusive. In our quarterly Newsletter you will find details about our latest projects, talks and events, sustainability initiatives as well as our contributions to the industry. Sign Up Here